filmcollectief

Beelden van de KNBRD Jeugddag, district Zuid, te Eindhoven op 18 februari 1962

Deze opnamen zijn gemaakt door P.H. Mullaard en gevonden als losse film op een rol. Het zijn mogelijk proef-opnamen of prive-opnamen maar vooralsnog onduidelijk waar het is. Het filmmateriaal is bij Filmcollectief terechtgekomen dankzij Thys Ockersen en na een lange weg van vele zolders uiteindelijk gedigitaliseerd. Er zit tevens restmateriaal bij van de film " Palingvissen met de lijn op het IJsselmeer". Deze filmbeelden zijn gemaakt door P.H. Mullaard die het bedrijf Vision Filmproducties BV had.

Deze opnamen zijn gemaakt door P.H. Mullaard en gevonden als losse film op een rol. Het zijn mogelijk proef-opnamen en het is vooralsnog onduidelijk waar het is. Het filmmateriaal is bij Filmcollectief terechtgekomen dankzij Thys Ockersen en na een lange weg van vele zolders uiteindelijk gedigitaliseerd. Deze filmbeelden zijn gemaakt door P.H. Mullaard die het bedrijf Vision Filmproducties BV had. Ter beschikking voor iedereen die er wat mee wil doen, zolang er maar aan naamsvermelding wordt gedaan.

Filmbeelden van de Rampendag op het Veluwemeer dd: 14 mei 1977. Filmblik vermeldt: R.IJ.P.film, wat na enig onderzoek staat voor de Rijksdienst voor de IJsselmeer Polders. Op de beelden, zonder geluid, is te zien hoe de oefening verloopt, inclusief boten, helicopters en noodtenten.

In dit filmpje uit de jaren '30 laat een gespierde man zien waartoe het menselijk lichaam met spierkracht toe in staat is. Op het filmblik stond 1933.

Subscribe to RSS - filmcollectief